Možno ste nevedeli, že táto obľúbená a známa polievka pochádza z okolia Ilavy. Vďaka svojej sýtosti ju nejedna rodina máva aj namiesto hlavného jedla. Vyskúšajte si uvariť domácu šútelicu, ktorá bez problémov nasýti 4 hladošov.
Ingrediencie:
Kyslá kapusta 400 g, suchá fazuľa 150 g, údené mäso 400 g, zemiaky 150 g, cibuľa 150 g, bravčová masť 150 g, mletá červená paprika 1/4 P", hladká múka 200 g, cesnak 70 g.
Postup:
Kyslú kapustu dáme variť do samostatného hrnca, varíme do mäkka. Do druhého hrnca dáme variť údené mäso s fazuľou. Keď je fazuľa mäkká, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Pripravíme si zápražku - na masť dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, orestujeme, pridáme hladkú múku a červenú mletú papriku. Uvarenú kapustu pridáme k uvarenej fazuli, mäso pokrájame na kocky a pridáme zápražku. Chvíľu spolu povaríme, dochutíme cesnakom. Na zjemnenie môžeme použiť 2 dl smotany. Podávame s chlebom. Zemiaky by sa nemali variť spolu s kyslou kapustou, inak sa dlho varia, resp. zostanú tvrdé.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice sa pýši novou, jedinečnou atrakciou. Môžete tam…
Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…