Aj v čase stále nových a rýchlo meniacich sa trendov v modernej gastronómii, ostali verní tradičnej kuchyni. Vsadili na zachovanie poctivej domácej kuchyne a zákazníci to oceňujú.
Svoju spokojnosť prejavujú nielen opakovanou návštevou reštaurácie, ale aj hlasovaním v ankete TOP Gastro zariadenie v Trenčianskom kraji za rok 2022, kde udelili práve Motorestu CONTI z Trenčianskej Teplej najviac hlasov zo všetkých nominovaných zariadení. O tom, ako sa začal ich 22-ročný príbeh, nám porozprávala majiteľka reštaurácie, Angelika Petrovičová.
Na úvod nám prosím niečo o sebe povedzte. Kto ste a ako ste sa dostali ku gastro biznisu?
Sme manželský pár, ktorý potvrdzuje skôr výnimku ako pravidlo a harmonicky v tomto biznise pracuje spolu už niekoľko rokov. Obaja pochádzame z rodín, ktoré ku gastru mali veľmi blízko. Manžel je vyučený kuchár - čašník, preto dbá na chod reštaurácie z hľadiska kvality prípravy podávaných jedál, personálneho zabezpečenia a technického vybavenia priestorov. A ja, svojou praxou z ekonomickej sféry, bankovníctva a pedantnou povahou zabezpečujem chod reštaurácie z hľadiska účtovného, finančného a analytického. A tak nám to spolu funguje už od roku 2000.
Ako sa postupne vyvíjala vaša reštaurácia?
Otvoriť si vlastný podnik bol vždy náš sen. V roku 2000 sme si ho uskutočnili a otvorili Motorest CONTI. Prvé roky boli náročné, ako pri rozbehu každého podnikania. Chcelo to veľa trpezlivosti, odriekania a samozrejme porozumenia aj zo strany rodiny, keďže v tej dobe sme mali už dve deti a bolo veľmi náročné nájsť primerané vyváženie medzi prácou a rodinou. Od začiatku sme však dbali najmä na to, aby naši "papkáči" (zákazníci) odchádzali šťastní a plní, čomu sme prispôsobili chuť a veľkosť porcií. Prvá veľká zmena sa udiala, keď sme v roku 2004 zrekonštruovali vnútorné priestory a otvorili novú terasu, ktorá funguje dodnes. Začalo nás navštevovať čoraz viac hladných krkov, preto sa tomu prispôsobovalo aj stále menu reštaurácie. Medzi pôvodné, už viac ako 22-ročné recepty, ktoré u nás stále môžete ochutnať, patrí napríklad “Domáca pani”, “Bačovský rezeň”, či “Dračí dych”. Okrem stáleho jedálneho lístka organizujeme aj sezónne akcie, ako kačacie, haluškové, alebo zabíjačkové dni. CONTI, ako ho poznáme dnes, dotvorila v roku 2016 prístavba a nadstavba ubytovania v súkromí, kde ponúkame 6 unikátnych izieb.
Čo všetko môžeme nájsť na vašom jedálnom lístku? Vyberú si u vás aj vegáni či „intolerantní“?
Špeciality nášho podniku sú založené prevažne na plnených obaľovaných mäsách. Samozrejme, nechýba ani slovenská klasika ako bryndzové halušky či strapačky. Vyberú si však aj tí, ktorí majú chuť na niečo ľahšie. Tým odporúčame našu novinku s názvom FIT ROLKA. Odporúčame sledovať naše sociálne siete, kde sa naši zákazníci dozvedajú novinky a pripravované akcie ako napr. DNI SLOVENSKEJ KUCHYNE, GULÁŠOVÉ DNI, KAČACIE HODY a pod.
Na čo ste vo svojej reštaurácii hrdí?
Sme hrdí na to, že aj po viac ako 22 rokoch sme zostali stále rodinnou reštauráciou a že sa nám vďaka skvelým ľuďom v tíme CONTI a úžasným zákazníkom podarilo zvládnuť rôzne nástrahy, či už v podobe hospodárskej krízy, pandemických opatrení alebo v podobe bežných situácií. Ďakujeme, bez nich by sme to nezvládli.
Čomu pripisujete svoj úspech v hlasovaní?
Pripisujeme to hlavne poctivej práci a vytrvalosti. Vieme, že nedokážeme vyhovieť každému, no aj napriek tomu robíme maximum pre to, aby od nás naši zákazníci vždy odchádzali s úsmevom na tvári.
Čo hovoríte na získanie 1. miesta v súťaži TOP GASTRO zariadenie Trenčianskeho kraja 2022?
Je to pre nás veľký úspech a motivuje nás to robiť veci naďalej dobre, tak ako sa ich snažíme robiť už dlhú dobu. Máme pocit zadosťučinenia a radi sa oň podelíme s naším tímom, našimi rodinami, priateľmi, známymi a zákazníkmi.
Text: PG
Foto: Motorest CONTI
2.3.2023
Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…
. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…