Vitajte Pražiareň & kaviareň Ogodo

Trenčín

2°C

oblačno

Pražiareň & kaviareň Ogodo

Kategória: Kaviareň

Trenčín, Slovensko


Zatiaľ nehodnotené

Pražíme pre Vás kávu z celého sveta!

„ sme tu pre všetkých, ktorý si chcú z obyčajného hrnčeka kávy spraviť naozajstné potešenie ”

Naša pražiareň a kaviareň je tu pre tých, čo si chcú z obyčajnej šálky kávy spraviť naozajstnú radosť. Nech prichádzate ku nám na posedenie, alebo si chcete kávu odniesť so sebou, v našej kaviarni nachádzajúcej sa v historickom centre Trenčína na Štúrovom námestí vždy nájdete kávu pripravenú alebo zabalenú tak, aby Váš pôžitok z nej bol čo najlepší.

Prečo sa naša pražiareň a kaviareň volá Ogodo?

Ogodo je meno afrického dievčatka, ktoré máme na diaľku adoptované. Loice Atieno Ogodo má momentálne 15 rokov a navštevuje školu Sangoro Primary School. Pochádza z Kene, z mesta Paponditi. Dievča stratilo svojho otca, keď bola malá. Teraz žije so svojou ovdovelou matkou, ktorá má skromné príjmy a neumožňujú jej platiť školskú dochádzku. Preto jej pomáhame v tomto smere my.

„ dôležité je vedieť kávu správne upražiť a pripraviť to pravé espresso ”

Pražiaci stroj je súčasťou interiéru našej kaviarne, pri šálke kávy môžete byť svedkami premeny surovej zelenej kávy na zrnkovú praženú kávu. Kávu pražíme väčšinou v ranných hodinách.

Hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli pražiť svoju vlastnú kávu, bola snaha poskytovať našim zákazníkom kávu zdravú a vždy len v jej TOP kvalite.

Zelenú kávu dovážame prostredníctvom veľkých obchodníkov s kávou z Talianska a Nemecka. Postupne budeme v našej pražiarni predstavovať kávy z celého sveta. Zameriavame sa na kávy skôr drahšie a kvalitné, ktoré sú zárukou prvotriednej kvality. Nakoľko sa káva pestuje takmer vo všetkých krajinách tropického pásma, je naozaj z čoho vyberať. V našej ponuke jednoznačne uprednostňujeme kávy odrody Arabica, ktorá je oproti lacnejšej odrode Robusty preukázateľné zdravšia, obsahuje totiž až tri krát menej kofeínu ako Robusta. V našej ponuke taktiež nenájdete tzv. bezkofeínovú kávu, ktorá sa vyrába „chemickým procesom“ z normálnej zelenej kávy, a z tohto dôvodu ju podľa nášho názoru nemôžeme charakterizovať ako zdravú kávu

Je veľmi dôležité vedieť s kávou pracovať, správne ju upražiť a vedieť pripraviť to pravé espresso, ktoré je základom všetkých nami ponúkaných kávových nápojov. V našej pražiarni preto pracujú baristky, ktoré absolvovali baristické kurzy a kurzy latte art u nás aj v zahraničí. Našou snahou je pripravovať kávové nápoje na takej úrovni, aká je štandardom v krajine káve zasľúbenej -Taliansku.

Jedným z predpokladov prípravy dobrej kávy je pravidelné čistenie a údržba strojov. Aby espresso malo tú správnu chuť a vôňu, je bezpodmienečne nutné, aby káva bola pomletá bezprostredne pred jej výrobou, t.j. z mlynčeka rovno do páky. V našej kaviarni je každý druh kávy mletý na samostatnom mlynčeku, aby nedochádzalo k miešaniu rôznych druhov káv. Najdôležitejším prvkom prípravy espressa je správne nastavený kávovar. Každé ráno pred otvorením sú preto kávovar a mlynčeky nastavené na optimálne hodnoty a každý večer po zatvorení kaviarne sú stroje vyčistené pre ďalší deň.

www.ogodo.sk


Mohlo by vás zaujímať

Manínska tiesňava

Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…

Kúpele Zelená žaba

. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…

Mapa

Vyhľadajte top atrakcie

Otváracie hodiny

Pondelok07:30-18:00 
Utorok07:30-18:00 
Streda07:30-18:00 
Štvrtok07:30-18:00 
Piatok07:30-18:00 
Sobota07:30-18:00 
Nedeľa07:30-18:00 

Kontakt

Adresa Sládkovičova 56/8
91101 Trenčín
Slovenská republika