Sladký obed cez víkend poteší hlavne tých najmenších, no na týchto haluškách si pochutia aj dospelí. Pripravte si tento jednoduchý recept a budete sa zalizovať až za ušami.
Ingrediencie:
Čerešne 200 g, voda, hladká múka 300 g, tvaroh 200 g, maslo 200 g, škorica 20 g.
Postup:
Z múky a vody pripravíme redšie cesto, vlejeme ho na väčší lopár a po troške doň prisypávame čerešne, ktoré v ceste obaľujeme. Postupne ich hádžeme do vriacej osolenej vody. Po uvarení vyberieme, posypeme tvarohom, škoricou, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…
Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…