Vitajte Pražiareň & kaviareň Ogodo

Trenčín

1°C

sneženie

Pražiareň & kaviareň Ogodo

Kategória: Kaviareň

Trenčín, Slovensko


Zatiaľ nehodnotené

Pražíme pre Vás kávu z celého sveta!

„ sme tu pre všetkých, ktorý si chcú z obyčajného hrnčeka kávy spraviť naozajstné potešenie ”

Naša pražiareň a kaviareň je tu pre tých, čo si chcú z obyčajnej šálky kávy spraviť naozajstnú radosť. Nech prichádzate ku nám na posedenie, alebo si chcete kávu odniesť so sebou, v našej kaviarni nachádzajúcej sa v historickom centre Trenčína na Štúrovom námestí vždy nájdete kávu pripravenú alebo zabalenú tak, aby Váš pôžitok z nej bol čo najlepší.

Prečo sa naša pražiareň a kaviareň volá Ogodo?

Ogodo je meno afrického dievčatka, ktoré máme na diaľku adoptované. Loice Atieno Ogodo má momentálne 15 rokov a navštevuje školu Sangoro Primary School. Pochádza z Kene, z mesta Paponditi. Dievča stratilo svojho otca, keď bola malá. Teraz žije so svojou ovdovelou matkou, ktorá má skromné príjmy a neumožňujú jej platiť školskú dochádzku. Preto jej pomáhame v tomto smere my.

„ dôležité je vedieť kávu správne upražiť a pripraviť to pravé espresso ”

Pražiaci stroj je súčasťou interiéru našej kaviarne, pri šálke kávy môžete byť svedkami premeny surovej zelenej kávy na zrnkovú praženú kávu. Kávu pražíme väčšinou v ranných hodinách.

Hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli pražiť svoju vlastnú kávu, bola snaha poskytovať našim zákazníkom kávu zdravú a vždy len v jej TOP kvalite.

Zelenú kávu dovážame prostredníctvom veľkých obchodníkov s kávou z Talianska a Nemecka. Postupne budeme v našej pražiarni predstavovať kávy z celého sveta. Zameriavame sa na kávy skôr drahšie a kvalitné, ktoré sú zárukou prvotriednej kvality. Nakoľko sa káva pestuje takmer vo všetkých krajinách tropického pásma, je naozaj z čoho vyberať. V našej ponuke jednoznačne uprednostňujeme kávy odrody Arabica, ktorá je oproti lacnejšej odrode Robusty preukázateľné zdravšia, obsahuje totiž až tri krát menej kofeínu ako Robusta. V našej ponuke taktiež nenájdete tzv. bezkofeínovú kávu, ktorá sa vyrába „chemickým procesom“ z normálnej zelenej kávy, a z tohto dôvodu ju podľa nášho názoru nemôžeme charakterizovať ako zdravú kávu

Je veľmi dôležité vedieť s kávou pracovať, správne ju upražiť a vedieť pripraviť to pravé espresso, ktoré je základom všetkých nami ponúkaných kávových nápojov. V našej pražiarni preto pracujú baristky, ktoré absolvovali baristické kurzy a kurzy latte art u nás aj v zahraničí. Našou snahou je pripravovať kávové nápoje na takej úrovni, aká je štandardom v krajine káve zasľúbenej -Taliansku.

Jedným z predpokladov prípravy dobrej kávy je pravidelné čistenie a údržba strojov. Aby espresso malo tú správnu chuť a vôňu, je bezpodmienečne nutné, aby káva bola pomletá bezprostredne pred jej výrobou, t.j. z mlynčeka rovno do páky. V našej kaviarni je každý druh kávy mletý na samostatnom mlynčeku, aby nedochádzalo k miešaniu rôznych druhov káv. Najdôležitejším prvkom prípravy espressa je správne nastavený kávovar. Každé ráno pred otvorením sú preto kávovar a mlynčeky nastavené na optimálne hodnoty a každý večer po zatvorení kaviarne sú stroje vyčistené pre ďalší deň.

www.ogodo.sk


Mohlo by vás zaujímať

Kúpele Zelená žaba

. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…

Manínska tiesňava

Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…

Mapa

Vyhľadajte top atrakcie

Otváracie hodiny

Pondelok07:30-18:00 
Utorok07:30-18:00 
Streda07:30-18:00 
Štvrtok07:30-18:00 
Piatok07:30-18:00 
Sobota07:30-18:00 
Nedeľa07:30-18:00 

Kontakt

Adresa Sládkovičova 56/8
91101 Trenčín
Slovenská republika