Pražíme pre Vás kávu z celého sveta!
„ sme tu pre všetkých, ktorý si chcú z obyčajného hrnčeka kávy spraviť naozajstné potešenie ”
Naša pražiareň a kaviareň je tu pre tých, čo si chcú z obyčajnej šálky kávy spraviť naozajstnú radosť. Nech prichádzate ku nám na posedenie, alebo si chcete kávu odniesť so sebou, v našej kaviarni nachádzajúcej sa v historickom centre Trenčína na Štúrovom námestí vždy nájdete kávu pripravenú alebo zabalenú tak, aby Váš pôžitok z nej bol čo najlepší.
Ogodo je meno afrického dievčatka, ktoré máme na diaľku adoptované. Loice Atieno Ogodo má momentálne 15 rokov a navštevuje školu Sangoro Primary School. Pochádza z Kene, z mesta Paponditi. Dievča stratilo svojho otca, keď bola malá. Teraz žije so svojou ovdovelou matkou, ktorá má skromné príjmy a neumožňujú jej platiť školskú dochádzku. Preto jej pomáhame v tomto smere my.
„ dôležité je vedieť kávu správne upražiť a pripraviť to pravé espresso ”
Pražiaci stroj je súčasťou interiéru našej kaviarne, pri šálke kávy môžete byť svedkami premeny surovej zelenej kávy na zrnkovú praženú kávu. Kávu pražíme väčšinou v ranných hodinách.
Hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli pražiť svoju vlastnú kávu, bola snaha poskytovať našim zákazníkom kávu zdravú a vždy len v jej TOP kvalite.
Zelenú kávu dovážame prostredníctvom veľkých obchodníkov s kávou z Talianska a Nemecka. Postupne budeme v našej pražiarni predstavovať kávy z celého sveta. Zameriavame sa na kávy skôr drahšie a kvalitné, ktoré sú zárukou prvotriednej kvality. Nakoľko sa káva pestuje takmer vo všetkých krajinách tropického pásma, je naozaj z čoho vyberať. V našej ponuke jednoznačne uprednostňujeme kávy odrody Arabica, ktorá je oproti lacnejšej odrode Robusty preukázateľné zdravšia, obsahuje totiž až tri krát menej kofeínu ako Robusta. V našej ponuke taktiež nenájdete tzv. bezkofeínovú kávu, ktorá sa vyrába „chemickým procesom“ z normálnej zelenej kávy, a z tohto dôvodu ju podľa nášho názoru nemôžeme charakterizovať ako zdravú kávu
Je veľmi dôležité vedieť s kávou pracovať, správne ju upražiť a vedieť pripraviť to pravé espresso, ktoré je základom všetkých nami ponúkaných kávových nápojov. V našej pražiarni preto pracujú baristky, ktoré absolvovali baristické kurzy a kurzy latte art u nás aj v zahraničí. Našou snahou je pripravovať kávové nápoje na takej úrovni, aká je štandardom v krajine káve zasľúbenej -Taliansku.
Jedným z predpokladov prípravy dobrej kávy je pravidelné čistenie a údržba strojov. Aby espresso malo tú správnu chuť a vôňu, je bezpodmienečne nutné, aby káva bola pomletá bezprostredne pred jej výrobou, t.j. z mlynčeka rovno do páky. V našej kaviarni je každý druh kávy mletý na samostatnom mlynčeku, aby nedochádzalo k miešaniu rôznych druhov káv. Najdôležitejším prvkom prípravy espressa je správne nastavený kávovar. Každé ráno pred otvorením sú preto kávovar a mlynčeky nastavené na optimálne hodnoty a každý večer po zatvorení kaviarne sú stroje vyčistené pre ďalší deň.
www.ogodo.sk
. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…
Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…
Pondelok | 07:30-18:00 |
---|---|
Utorok | 07:30-18:00 |
Streda | 07:30-18:00 |
Štvrtok | 07:30-18:00 |
Piatok | 07:30-18:00 |
Sobota | 07:30-18:00 |
Nedeľa | 07:30-18:00 |
Adresa
Sládkovičova 56/8
91101 Trenčín
Slovenská republika