Vynikajúci recept na prípravu kačice pochádzajúci z Partizánskeho poteší celú rodinu!
Ingrediencie:
Kačica 1 ks, soľ 1/2 PL, rozmarín 1/4 PL, cibuľa 200 g, masť 200 g, vajcia 3 ks, hrubá múka 400 g, chrenové listy
Postup:
Z vajec a hrubej múky vymiesime tuhé cesto,ktoré postrúhame a dáme sušiť - buď v rúre, alebo voľne. Vysušenú strúhanku opražíme na spenenej cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rozmarín a vylejeme na porcie kačice v hlinenom pekáči. Pekáč zakryjeme vrchnákom, obalíme chrenovým listom a blatom zo žltej hliny - môže byť aj alobal a pečieme v pahrebe na uhlíkoch. K takto pripravenej kačici sa pilo domáce šípkové vínko.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
Iba najcitlivejšie uši poetických duší tulákov dokážu zachytiť clivú melódiu vzácnej…
Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…