vitajtev trenčianskom kraji

Objavujte všetky skryté poklady z rôznych kútov nášho kraja.

Trenčín

25°C

miestami oblačno

Recept: Péčka

Vyskúšajte toto nenáročné a sýte hlavné jedlo z Nového Mesta nad Váhom, ktoré poteší celú štvorčlennú rodinu. 

Ingrediencie:

Rožky 5 ks, vajca 4 ks, údené mäso 150 g, klobása 150 g, soľ 1/4 PL, cibuľa 100 g, cesnak 40 g, bravčová masť 150 g, majoránka 1/4 PL, mleté čierne korenie 1/4 PL, mlieko 200 ml.

Postup:

Žemle pokrájame, zalejeme horúcim mliekom, pridáme vajcia. Na masti podusíme cibuľu, klobásu a mäso. Pridáme k žemliam, pretlačíme cesnak a dochutíme koreninami. Upečieme do ružova pri 180 °C na pekáči vymastenom masťou.

Prajeme dobrú chuť!

Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.

Foto: Radovan Stoklasa

Mohlo by vás zaujímať

Hrad Beckov

Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…

Trenčiansky hrad

HISTÓRIA. Na mieste dnešného hradu stálo v období Veľkej Moravy hradisko ako správne…