Vyskúšajte toto nenáročné a sýte hlavné jedlo z Nového Mesta nad Váhom, ktoré poteší celú štvorčlennú rodinu.
Ingrediencie:
Rožky 5 ks, vajca 4 ks, údené mäso 150 g, klobása 150 g, soľ 1/4 PL, cibuľa 100 g, cesnak 40 g, bravčová masť 150 g, majoránka 1/4 PL, mleté čierne korenie 1/4 PL, mlieko 200 ml.
Postup:
Žemle pokrájame, zalejeme horúcim mliekom, pridáme vajcia. Na masti podusíme cibuľu, klobásu a mäso. Pridáme k žemliam, pretlačíme cesnak a dochutíme koreninami. Upečieme do ružova pri 180 °C na pekáči vymastenom masťou.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…
HISTÓRIA. Prvá písomná zmienka o existencii hradu je z roku 1113 v listine zoborského…